Конкурс за стипендиина МОН ПДФ Печат Е-мейл

Уважаеми студенти,

Министерството на образованието и науката обявява конкурси за отпускане на стипендии на български граждани – студенти в български държавни висши училища, за обучение в чуждестранни висши училища.

Подборът на кандидатите се извършва след събеседване с всеки участник, а класирането се основава на следните критерии: степен на мотивация, информираност за обучението в съответната страна, комуникативност, качество на документите и бъдеща реализация. Резултатите се обявяват веднага след приключване на конкурса.

В общия случай приемащата страна осигурява стипендия и медицинско обслужване, освобождаване от такса за обучение, настаняване в общежитие, достъп до библиотеки, ползване на студентски стол срещу заплащане и др. Пътните, визовите и транспортни разходи са за сметка на кандидата.

Изискванията към кандидатите, списък на документите за кандидатстване, сроковете за подаване на документи и събеседване, държавите, продължителността на стипендията и друга подробна информация може да намерите на интернет-страницата: http://www.mon.bg/, в раздел „Конкурси”.

 

Уважаеми преподаватели, изследователи и докторанти,

Министерството на образованието и науката обявява конкурси за отпускане на стипендии на български граждани за следдипломно обучение, специализация, обмяна на опит, провеждане на научни изследвания, четене на лекции и др. Пълният списък на държавите, продължителността на стипендиите, изискванията към участниците и документите за кандидатстване може да намерите на  интернет-страницата: http://www.mon.bg/,  в раздел „Конкурси”.

 

За допълнителна информация може да посетитеhttp://www.mon.bg/,  или дапозвъните на тел. (02) 9217530; 9217784 и 9217693.

Последно променен на Петък, 02 Декември 2016 15:31
 
full indir full oyun indir
film indir Oyun oyna backlink Kayseri Dedektiflik Kayseri Lazer Epilasyon