Специалност "Компютърни технологии в машиностроенето" ПДФ Печат Е-мейл

Образователно-квалификационна характеристика: Бакалавър и Магистър

Специалността има две магистърски направления: "Компютърни технологии в машиностроенето" и "Машиностроителна техника и технологии".

Обучаваща катедра: Машиностроителна техника и технологии

Анотация на специалността:

mtt-1Завършилите специалност „Компютърни технологии в машиностроенето“ получават професионална квалификация „Машинен инженер” и образователно квалификационна степен „Бакалавър”.

Обучението по специалността се провежда в специализирани лаборатории, оборудвани със съвременни CNC металорежещи машини, промишлени роботи, 3D принтер, компютърна и мултимедиина техника.

Студентите придобиват широка фундаментална инженерна подготовка съобразена с европейските изисквания. Изучават се компютърни методи за проектиране на сложни изделия, създаване на екипировка и NC програми за производството им.

mtt-2Използват се програмни CAD/CAE/CAM продукти от нисък, среден и висок клас (AutoCAD Mechanical,  Inventor, SolidWorks,  CATIA,  FeatureCAM, SinuTrain и др.).

С помощта на 3D принтер uPrint студентите придобиват умения да създават реални прототипи на изделия по методите на бързото прототипиране (Rapid Prototyping).

На територията на катедра „Машиностроителна техника и технологии” функционират повече от 25 специализирани лаборатории, в които се провеждат обучение и научни изследвания. Лабораториите разполагат с над 300 единици металообработващо оборудване, включващо машини с цифрово програмно управление, промишлени роботи, технологична и инструментална екипировка, както и със съвременна компютърна и измервател-на техника и специализиран софтуер.

mtt-3Завършилите специалността могат да проектират и осъществяват производство на сложни изделия във всички области на промишлеността посредством съвременни компютърни методи и оборудване.

Последно променен на Петък, 01 Април 2016 14:07
 
full indir full oyun indir
film indir Oyun oyna backlink Kayseri Dedektiflik Kayseri Lazer Epilasyon